Mindful Mind Tender Heart
Mindful Mind Tender Heart
MENU

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe activiteiten? Hier kunt u uw e-mailadres opgeven.

  

Probeer niet om een succesvol mens te worden,
 probeer liever om een waardevol mens te worden

Einstein

Geprotocolleerde training MBSR en MBCT

 

De trainingen die ik geef zijn gebaseerd op geprotocolleerde Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT)

Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) is een groepstraining volgens een protocol, gebaseerd op Westerse wetenschappelijke kennis uit de medische biologie en de psychologie, en op Oosterse psychologische kennis en vaardigheden als meditatie en yoga.

 

Het is begin jaren tachtig ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn, moleculair bioloog én diepgaand beoefenaar van Vipassana-meditatie en yoga. Hij begon in 1979 met het ontwikkelen van een 8 - weekse aandachttraining aan de University of Massachusetts Medical School. Deze 8-weekse aandachttraining heeft zich verder ontwikkeld en vindt een groeiend draagvlak in de gezondheidszorg. Ook blijkt uit alsmaar toenemend wetenschappelijk onderzoek de effectiviteit van de training.

 

Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT)is een variant van MBSR en specifiek gericht op preventie van recidiverende depressie. In 2000 publiceerden Teasdale, Segal en Williams hun gezaghebbende boek ‘Aandachtgerichte Cognitieve Therapie’ met daarin een beschrijving van de resultatenvan het onderzoek naar de preventieve werking van MBCT op terugval bij depressie-klachten.

CONTACT
e-mail: info@mindfulmindtenderheart.nl
Telefoon:
(06) 23 82 78 50


De informatie op deze site is voor iedereen, ongeacht leeftijd functie of beroep, die op zoek is naar verdieping van levensvragen of die benieuwd is naar een radicaal andere manier van omgaan met emotionele of fysieke spanning en pijn.


© M.T.C.Meulenbeek All Rights Reserved