Mindful Mind Tender Heart
Mindful Mind Tender Heart
MENU

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe activiteiten? Hier kunt u uw e-mailadres opgeven.

  

In today’s rush, we all think too much, seek too much, want too much and forget about the joy of just being

Eckhart Tolle

Achtergrond: biologie en psychologie

 

Leven gaat onvermijdelijk gepaard met veranderingen. Net zoals de natuur geen moment hetzelfde is, zo zijn ook wij en ons leven geen moment hetzelfde. Het verandert voortdurend. Denk bijvoorbeeld aan het onvermijdelijke proces van ouder worden. En veranderingen gaan gepaard met meer of minder spanningen. Want het hele organisme past zich steeds weer aan om een nieuw evenwicht vinden. En dat gaat niet altijd vanzelf. Frustratie en pijn en stress zijn dan ook onlosmakelijk met het leven verbonden.

 

Ieder mens ontwikkelt in de loop van het leven zijn eigen manieren in het omgaan met  veranderingen en spanningen. Soms ook  manieren om noodzakelijkerwijs fysiek of emotioneel te overleven. Dit worden ook wel overlevingspatronen genoemd. Deze overlevingspatronen kunnen van grote waarde zijn geweest. Maar als het automatische gewoontepatronen worden dan kunnen ze negatieve gevolgen hebben. Bij Mindfulness leer je automatische patronen te herkennen. Je leert op een niet oordelende en milde manier te observeren en onderzoeken wat er aan de orde is in je leven en waar je tegenaan loopt, zonder je er door mee te laten slepen of er automatisch op te reageren. Het effect hiervan kan zijn dat je meer in contact komt met jezelf, meer in evenwicht komt, meer inzicht krijgt in eigen reactiepatronen en meer ruimte creëert voor het ontdekken of laten ontstaan van andere reacties en antwoorden. Je leert minder speelbal te zijn van de omstandigheden in je leven en je leert je keuzemogelijkheden te vergroten.

CONTACT
e-mail: info@mindfulmindtenderheart.nl
Telefoon:
(06) 23 82 78 50


De informatie op deze site is voor iedereen, ongeacht leeftijd functie of beroep, die op zoek is naar verdieping van levensvragen of die benieuwd is naar een radicaal andere manier van omgaan met emotionele of fysieke spanning en pijn.


© M.T.C.Meulenbeek All Rights Reserved