Mindful Mind Tender Heart
Mindful Mind Tender Heart
Houd me op de hoogte

Your vision will become clear only when you look into your heart. Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens

– Carl Jung

Achtergrond: verschil met Mindfulness

 

Mindfulness is op de eerste plaats gericht op het vriendelijk leren opmerken en herkennen van wat er innerlijk aan de orde is. Erkennen wat er is, er met mildheid en respect ruimte voor maken, en het met zorgzame, liefdevolle aandacht verkennen en onderzoeken.

 

Juist die zorgzame en liefdevolle aandacht voor onszelf is voor de meesten van ons het allermoeilijkst. Terwijl met name dat ons meer zelfvertrouwen geeft, waardoor we met meer vertrouwen kunnen erkennen, toelaten en onderzoeken wat er aan de orde is.

 

“Het is letterlijk van levensbelang dat we ons vermogen tot compassie ontwikkelen, verdiepen en versterken. Wanneer we dit vermogen verwaarlozen, zijn we als geen andere diersoort in staat om ons mateloos wreed en destructief te gedragen, naar anderen en naar onszelf. Wanneer we dit vermogen cultiveren, kunnen we ook als geen andere soort belangeloze liefde en grenzeloos mededogen laten opbloeien” aldus Erik van de Brink die samen met Frits Koster het MBCL Mindfulness Based Compassionate Living programma heeft ontwikkeld. Zie voor informatie over het belang van het ontwikkelen van compassie de site van Erik van den Brink: https://www.mbcl.nl en de site van Frits Koster: https://www.compassietraining.nl  Op deze laatste site zijn ook gecertificeerde trainers te vinden.

 

Compassie of Heartfulness versterkt de kracht van Mindfulness. Hoe zorgzamer en liefdevoller we kunnen opmerken en waarnemen wat er innerlijk aan de orde is, des te meer ruimte er komt om anders te leren omgaan met de grotere en kleinere stormen in ons leven. Hoe meer we het reageren op basis van oude of automatische patronen of gewoontes kunnen voorkomen, des te meer ruimte we kunnen maken voor wijs handelen. Want ‘als het hart zich opent krijgt het oog op een dieper niveau meer te zien’.

CONTACT
e-mail: info@mindfulmindtenderheart.nl
Telefoon:
(06) 23 82 78 50


De informatie op deze site is voor iedereen, ongeacht leeftijd functie of beroep, die op zoek is naar verdieping van levensvragen of die benieuwd is naar een radicaal andere manier van omgaan met emotionele of fysieke spanning en pijn.


© M.T.C.Meulenbeek All Rights Reserved