Mindful Mind Tender Heart
Mindful Mind Tender Heart
MENU
Houd me op de hoogte

inhoud blog

06-May-2017

If It Be Your Will


13-Nov-2016

Lang of kort mediteren


27-Sep-2016

Geboorte van een website


06-May-2017

If It Be Your Will. Vanaf het moment dat we geboren zijn begint een proces van omgaan met alles wat er op ons levenspad komt. Onvermijdelijk bouwen we als klein mens verdedigingsstrategieën op om onszelf te beschermen. Soms worden dat ondoordringbare muren of harnassen die veel van wat mooi en oorspronkelijk is niet meer naar buiten of naar binnen laten komen.

 

Pasgeleden zat ik in de trein tegenover een mens met een mannenlichaam. Hij was wat grofgebouwd, stevig en lang, hoekig gezicht met zichtbaar geschoren kaken, zware stem. Hij droeg een spijkerbroek, soepel vallend leren jasje en schoenen met stevige maar hoge hakken. Zijn gezicht was opgemaakt en een beetje bepoederd. Subtiel en mooi. Hij had een design tas bij zich van het soort waar de meeste mannen zich niet mee vertonen. En een roze mobiel. Af en toe kruisten onze blikken zich. Zijn uitstraling was zo zacht en zo mooi. Die glimlach! Toen hij uitstapte in een klein stadje vroeg ik me af ik hoeveel durf en moed nodig is om in dit lichaam rond te lopen als een vrouw.

 

Ik dacht aan Anohni, voorheen Antony Hegarty. Ook een mens in een mannenlichaam die zich meer vrouw voelt. Ze vertolkte in 2005 een lied van Leonard Cohen. If It Be Your Will. Toen ik deze vertolking zag en hoorde was ik als aan de grond genageld. Buitenaards mooi vond ik het. De tekst op zich is een prachtig gedicht over overgave aan het onvermijdelijke, zonder gevoel voor schoonheid en verbinding te verliezen. De inleving in de intentie van de tekst, de beheersing van de techniek van het zingen en performen, de afstemming op de muzikanten en de achtergrondzangeressen. Een prachtig kloppend geheel. Wat een belichaming! Na afloop volgt er een daverend aanzwellend applaus. De zanger buigt als bedankje maar is zichtbaar wat verlegen en kwetsbaar. Bescheiden verlaat ze het podium.

 

 

Jezelf met al je kwetsbaarheid niet verbergen, ondanks de onzekerheid wat anderen ervan vinden. De afwezigheid van verzet en verdediging en het behoud van zachtheid kan zo mooi maken. En sterk! Wat een kracht straalt dit uit. Zo ervaar ik mindfulness en zelfcompassie. Met overgave contact maken met wat er aan de orde is. Zowel innerlijk als ook extern. En tegelijkertijd de vaardigheid ontwikkelen van het bewust waarnemen en dieper leren kennen. Om dan wat op je levenspad komt, vanuit het hart een eigen authentiek antwoord te kunnen geven.

 

 


Geef een reactie

Naam *


Email * (wordt niet gepubliceerd)


ReactieType de code over:

CAPTCHA* verplicht veld

CONTACT
e-mail: info@mindfulmindtenderheart.nl
Telefoon:
(06) 23 82 78 50


De informatie op deze site is voor iedereen, ongeacht leeftijd functie of beroep, die op zoek is naar verdieping van levensvragen of die benieuwd is naar een radicaal andere manier van omgaan met emotionele of fysieke spanning en pijn.


© M.T.C.Meulenbeek All Rights Reserved