Mindful Mind Tender Heart
Mindful Mind Tender Heart
Houd me op de hoogte

inhoud blog

06-May-2017

If It Be Your Will


13-Nov-2016

Lang of kort mediteren


27-Sep-2016

Geboorte van een website


06-May-2017

If It Be Your Will. Vanaf het moment dat we geboren zijn begint een proces van omgaan met alles wat er op ons levenspad komt. Onvermijdelijk bouwen we als klein mens verdedigingsstrategieën op om onszelf te beschermen. Soms worden dat ondoordringbare muren of harnassen die veel van wat mooi en oorspronkelijk is niet meer naar buiten of naar binnen laten komen.

 

Pasgeleden zat ik in de trein tegenover een mens met een mannenlichaam. Hij was ....


Lees meer

 

13-Nov-2016

Lang of kort mediteren. Regelmatig hoor ik de vraag of kort mediteren niet net zo effectief is als langer mediteren. Er komen steeds meer meditaties op de markt die kort zijn: 5 tot 10 tot 15 minuten. In de geprotocolleerde mindfulness trainingen wordt uitgegaan van een langere tijd van minimaal 30 minuten per dag. Het doet me denken aan een gedicht van ongeveer de 6de eeuw voor Christus van de Chinese filosoof Lao Tse over geduld: ....


Lees meer

 

27-Sep-2016

Geboorte van een website. Een eigen website: zovelen zijn me voorgegaan en toch vind ik het spannend. Het voelt een beetje als zwanger zijn, iets ogenschijnlijk heel normaal menselijks waar miljoenen vrouwen al eeuwen lang in zijn voorgegaan. Toch vond ik het spannend toen ik zelf zwanger was. Na de geboorte ontdekte ik hoe onderschat de waarde is van goed moederschap.

 

Ik was aangenaam verrast toen ik begin jaren ‘90 de metafoor van het moederschap tegenkwam in teksten van leraren op het gebied van meditatie. In deze teksten ....


Lees meer

 

CONTACT
e-mail: info@mindfulmindtenderheart.nl
Telefoon:
(06) 23 82 78 50


De informatie op deze site is voor iedereen, ongeacht leeftijd functie of beroep, die op zoek is naar verdieping van levensvragen of die benieuwd is naar een radicaal andere manier van omgaan met emotionele of fysieke spanning en pijn.


© M.T.C.Meulenbeek All Rights Reserved